Segmen Cerita Kreatif BEN ASHAARI

 

salam...buka2 je blog pagi ni..ternampak la update terbaru dari abg ben tentang segmen kreatif....
x pernah masuk lagi segmen-segmen yang mencabar camni...tapi rase nak try jugk la..
biar la ade orang x suka pun..eheh janji kita hapy...
kalau nak join gk boleh ke blog ABG BEN



tajuk yang diberi adalah blogger dan cermin mata...

jadi bermulalah satu cerita....


Aku adalah cermin mata. Aku kepunyaan kepada seorang blogger yang tidak segan silu menggunakanku di waktu dia memerlukan aku......kalau dulu..blogger ini  hanya gunakan aku untuk menulis entry di depan laptop sebab silauan yang melampau sehingga diri blogger itu menghadapi satu situasi yang memeningkan kepala...heeh yela kan...kalau dah silau tu..pe lagi..pening kepala la...tetapi sekarang....kegunaannku lebih dari sekadar itu....

sekarang, aku selalu dikendong ke sana kemari oleh si blogger ini dengan kasih sayang yang penuh...mana taknya...kalau aku tertinggal di bilik...si blogger ini sanggup berlari-lari memanjat anak-anak tangga yang tidak kurang banyakknya...semata-mata untuk mendapatkan aku....aku selalu bersama dia dimana sahaja dan apa waktu sekalipun........hubungan kami ini ibarat air dicincang tak akan putus...........dimana ade blogger itu..di situ ade aku.......

Aku diibaratkan sebagai nyawa oleh blogger itu.....blogger itu boleh mati kutu bila aku tertinggal di rumah...aku pun jadi sayang kepada blogger itu..cinta mula berputik....diriku selalu tersemat di mata seorang blogger itu...kalau tak tersemat di mata...pasti aku akan tersemat di dada atau di leher kolar T-shirt blogger itu.....korang nak taw kenapa ini semua terjadi....bukan ku pinta untuk dilayan sebegini rupa...dengan ditatang bagai minyak yang penuh....tetapi...semua ini terjadi kerana blogger itu RABUN...dia memerlukan ku dimana sahaja untuk dia melihat keadaan sekeliling dan alam sekitar...so bila dia dah boleh melihat keadaan sekeliling...jadi mulalah timbul idea untuk dia mengupdate entri terbaru......dengan adanya aku...penglihatan dan idea blogger itu makin jelas dan mantap...sebab apa aku kata macam itu...
mana taknya kan..cuba blogger itu yang RABUN melihat keadaan sekeliling dan alam sekitar dengan mata yang samar-samar....jadi cerita dan ideanya juga jadi tidak jelas..kabur-kabur macam dilanda jerebu...jadi..bila kabur-kabur macam ni.blogger itu akan mudah diragui oleh sesiapa yang membaca blognya.....senang kena tibai nanti....
.
jadi itulah peranan besar aku buat diri seorang blogger...
tanpa aku...blogger itu tidak boleh hidup....
akulah segalanya...
tapi baru-baru ini...yang membuatkan aku kecewa...
dia telah berkenalan dengan seorang negro (CERMIN MATA HITAM)....
dan mereka mula menjalinkan hubungan mesra  tanpa segan silu di depan aku...
aku kini makin terbiar dan hanya digunakan di waktu perlu sahaja.....
si blogger itu lebih senang dengan negro itu...mana taknya..pegi dating bawak dia tu...
memandu kereta bawak dia....pegi pantai sekalipun bawak dia...
sebaliknya aku hanya digunakan untuk ke kelas sahaja...
sedihkan cerita ku ini...

ku berharap aku masih setia bersama dia walaupun dia sudah ada yang lain...
dalam setia..aku harus ingat...
aku hanyalah cermin mata..
yang boleh lebur dan hancur dalam sekelip mata...
jadi aku akan berusaha untuk menjadi yang terbaik untuk dia..
supaya orang memandang ku 
sebagai 
cermin mata dan blogger

thanks abg ben wat segmen ni.....xlah bosan sangat di hari cuti ni....












Kalau suka tekan like jer....

14 comments:

  1. untunglah cuti ade masa nak join entryy// hehe... btw, kreatif !

    ReplyDelete
  2. nice story. jom baca yana punye pulak. =)

    ReplyDelete
  3. amalina : ehehe kebetulan cuti wilayah..:) so gunalah untuk updte blog..ehee

    ceritaliyana... ok...nant nak bace lak yana punye

    ReplyDelete
  4. nice cerita ni. huu. sabo ja la. cian kamu wahai cermin mata. ehhe :D

    ReplyDelete
  5. wahhhh kreatif bro!!alang2 dh singgah guwa follow trus la ye..

    ReplyDelete
  6. singgah dr blog bag beng..

    alahaii kaca mata....

    ReplyDelete
  7. tak boleh blah betul negro tu,kacau cinta org je.ahahaha..kreatif!!!!!!

    ReplyDelete
  8. siannya dia, dipinggirkan..(^_^)

    ReplyDelete
  9. cik nur : nanti sy melawat kamu jugak...

    frame lenses : citer anda jga sgt kreatif...suka bace...

    dya bunga : terima kasih..saja hbskan masa lapang

    ezad : later gua melawat blog ezad lak...

    coco : ciannya kaca mata..diperlukan hny di waktu susah...

    ecadwinkyasha..yup negro tu suka hti jek gngu kbhgiaan orang...

    kis : yup cian kan kt dia...

    yasmin : yeay...tapi sok dah kelas da

    ReplyDelete
  10. hahhaa,
    nice...

    singgah dari segmen sama..
    gudluck yer.. :)

    ReplyDelete