lesung pipit

salam  pertemuan buat rakan2 blogger sekalian....

ari ni x tau nak xckp pasal pe..sebb tkde idea nak tulis ape....tp sy teringat kt status facebook sy yg ari tu.....sy merindui gadis yg berlesung pipit....ahahah nak tau tak sape....sbnrnya tkde sape pon...sje je ckp...kalu ade yg persan tu mntk mf la yek...bukn tuju kt korg pon....

ckp pasal lesung pipit ni kan...korg tau tk mcmna lesung pipit terjadi....sy ade terbace dalam satu article..dia kta mcm ni...sila bace yek....

Lesung pipit terjadi akibat dari variasi otot muka yang dipanggil zygomaticus major. Kecacatan variasi berlaku pada otot ini yang sepatutnya hanya mempunyai struktur tunggal dari tulang zygomatic. Tulang ini membahagi kepada superior (bahagian atas tepi bibir) dan inferior (bahagian bawah tepi bibir). Selain itu, factor terjadinya lesung pipit adalah kerana otot zygomaticus lebih pendek dari normal menyebabkan kulit tertarik dan terbentuklah lekuk pada pipi'


 ahahah bila tgk dia punya mksud.....bru la sy tau....rupa-rupanya lesung pipit ni ade sbb org tu cacat...bukn cacat saraf...tapi cacat otot.... tp kan walaupun tidak normal, kecacatan ini adalah idaman dan dambaan ramai orang.Hehehe.. Sekarang ni, dah ramai orang siap buat surgery untuk dapatkan lesung pipit......


kenape ek sy tibe2 ckp pasl lesung pipit.....sebenarnya kan...sy sgt2 suke meliht org yg ade lesung pipit...nampk manis jek..terutama masa berckp..mase makn...eeheh  (kantoi usha org)...tk kisah la kan..yg pnting msing2 ade  kehendak masing.....kalau la sy diberi peluang untuk berkawan dgn org yg ade lesung pipit...alngkh indahnya...eheeh tp sush nk cri la..bkn ape..kalau ade pon semua dh  org punya....kdg2 nk kawn jek pon...tp nnti ade org cmburu lak kan...susah gk...nnti


ahaha sy rase cukuplah untuk ptg ni..klau mlm ni tk ngntuk...sy buat update bru lak....k...salam..daa ngntuk... 



p/s :Jalan termudah untuk dapatkan lesung pipit (bagi anak-anak andalah). Cari pasangan yang ada lesung pipit sebab lesung pipit tu trait dominan.

Kalau suka tekan like jer....

5 comments:

  1. Bukan maksud buat spam cuma kenalin blogku
    http://zona-orang-gila.blogspot.com
    Apa aja ada disini

    ReplyDelete
  2. memang xramai yg ada lsung ppit..sesetengah ja..sy btuah sbb dapat gen tu..hehe

    ReplyDelete
  3. sy ad lesung pipit..tp sblh je..huhu..mmg da lme tau lesung pipit tu cacat cme xtw cacat dr segi ape..nway,thanx 4da inf0..^^

    ReplyDelete
  4. eheee.... but its ok even cacat but cntik dipandang....sweet jek kn

    ReplyDelete
  5. Macam sayaa laa tu kan ..Ecehh perasan je

    ReplyDelete