Contest My Awesome Moments

 
 
salam ape khabar smua....
sihat ke...
tadikan jalan-jalan kt grup blogger...
terjumpalah satu blog ni....
yang wat contest " MY AWESOME MOMENTS"
kebetulan takde idea nak update blog ni...
so ape kate kita join contest ni....
just for fun plus tambah-tambah kawan baru......
 


Kalau nak join macam biasa la...kita letak dulu banner cantik dia...
warna-warni siap ade pelangi lagi....macam warna warni kehidupan lak kan...
ni link dia....kalau nak taw rule dia...
Da Cool BLue 
 
ok task ari ni adalah menceritakan the AWESOME MOMENT kan....
ahah kalau nak ikutkan moment tu memang banyak...
tapi dalam ni nak satu jek...
terpaksa la saya tapis satu persatu menggunakan penapis santan kelapa...
dan hasilnya seperti berikut....
ari ni nk wat gaya-gaya temuramah la...
boley kan....
bagi kelainan sikit...
berikut temuramah saya dengan Da Cool Blue atau singkatan DCB....saya  man luqman cool atau singkat..MLC silalah membacanya..
 
DCB : hai pakwe yang cool tuh...
MLC : hai makwe cool jugak...
DCB : nama kita ada persamaan lah...
MLC : yelah.. sebab tu saya join kontest kamu....
DCB : malas nak cakap banyak la...nak taw AWESOME MOMENT  pakwe cool jek...
MLC : boley...nak banyak ke satu.?
DCB : satu cukup lah..kamu kan suka menaip panjang-panjang...nanti penat kita baca...
MLC : yela-yela...saya wat tak lebih 50 ayat...eheh bukan 50 patah perkataann...jom baca...
DCB : ish...taip-taip jelah..banyak songeh lak kamu ni..
MLC : ye le...nak tulis la ni...

maka MLC pun berceritalah...
saat ini berlaku di lokasi Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia...
nak kata awesome moment x jugak lah...
tapi diri ini nak menjadikan ia awesome....
dipendekkan citer..ari tuh merupakan hari ujian membuat CPR....taw kan....ala-ala pertolongan cemas la...
takpun pernafasan mulut ke mulut...eheh..mesti korang taw kan...
hari itu merupakan saat genting...kalau gagal ujian itu...maka tidak dapatlah lesen membuat CPR....
diri ini sudah berdebar-debar....makan x kenyang.....yela..nak kenyang cmana..makan roti sikit jek...ehhe..takut punya pasal....duduk pun duduk-duduk ayam jek...eheh.kejap-kejap bangun...

nak pendekkan lagi citer....maka ujian itu berlangsung lah....
dan saat yang boleh meruntuhkan segala isi jantung pun tiba iaitu pengumuman keputusan...
seorang demi seorang dipanggil...
namaku tidak kunjung tiba...
fikiran pun tah ke mana...fikirkan mana la saya punya nama ni...
ke dia padamkan..
eheh...
akhirnya...tinggal beberapa orang terakhir...

seterusnya..
MUHAMAD LUQMAN BIN HUSSIN....
dengar jek nama tuh...
diri ini spontaneously angkat kedua belah tangan sambil mengucap syukur.....
ala-ala Dato Lee Chong Wei selepas menang dengan Lin Dan...(eh chong wei mana cakap Alhamdulillah)
 
maka diri ini dengan gahnya berjalan ke hadapan mengambil sijil...
dan muka ni tersenyum sampai ke telinga...bibir tu dah boleh sngkut kt telinga...
dan buktinya adalah ini...




tengok gambar kat atas..cukup membayangkan ini adalah salah satu daripada my AWESOME MOMENT...
heeheh....snyum lebar jek...tapi sory la..gmbar blurr skit...saya yang pling tinggi....
 

akhir kata terima kasih kepada Da Cool Blue dan Amirah Syafiqah
yang buat contest ni..salam perkenalan dari saya...tak lupa juga pada blogger-blogger yang sponsor hadiah...next time...insyaallah i will be the sponsor..:)
 
tata










 
 


 
 





Kalau suka tekan like jer....

10 comments:

  1. Thanks join.Aha!Comment tu ada kat sebelah date .Yang 24 blushing tu.Takpela.Saya dah masukkan dalam scrollbox.By the way ,salam perkenalan juga and nice entri!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah saya bru jumpa..carik punya carik..anyway nice contest actually..lama da x kngsi pnglaman ngan blogger2 lain...

      Delete
  2. Replies
    1. tahniah dear..menang..
      jgn lupa colling2 taw..keh2

      Delete
  3. ahha...sekali menang plak kan.....bak num telepon.ehehe..thanks skli lg awk..

    ReplyDelete