Cinta Nafsu.

 

ape khabar semua kawan-kawan.
sihat x..harapnya semua sihat la ye..
yang mana x sihat tu...bawalah diri anda itu berjumpa doktor...
mintak ubat sikit...x cukup ubat..mintak nasihat.....

ari ni rasa rajin plak nak tulis blog...
sebab tiba-tiba saya teringat perbualan dengan member saya tentang isu remaja sekarang...

'Lepas SPM jadi GRO'
'Perempuan jadi HAMBA SEKS awang hitam'
"Anak lahir luar nikah"
'Bayi dibuang dalam tong sampah'

itulah tajuk yang biasa kita dengar di muka akhbar ataupun di kaca TV...
perkara ini seolah-olah menjadi trend sekarang terutama remaja-remaja...
Kalau diikutkan pada umur, mereka ni masih mentah untuk mengenali dunia-dunia orang dewasa...
tapi dengan teknologi yang ada sekarang plus keadaan sekeliling yang kurang sihat 
menyebabkan mereka senang-senang terjebak ke lorong yang gelap....

isu ini membuatkan saya terpikir, kenapakah ini terjadi...adakah itu masalah kita sendiri..
ataupun terikut-ikut dengan kawan sekeliling...ataupun terikut-ikut dengan budaya sekarang......

buat perempuan di luar sana...nasihat saya....jagalah diri anda sebaik-baiknya....jagalah Dara anda untuk suami tercinta....bukannya merelakan diri diperlakukan seadanya oleh Awang Hitam...takpun Boyfriend ke..
Bukannya ada hubungan yang halal pun...Kalau dah halal ti...Nak wat cmna pun buat lah......Ni bila Boyfriend mintak sesuatu untuk buktikan rasa cinta...diberinya tubuh dengan sewenang-wenangnya...
bila dah mengandung baru lah bising-bising....sudah terantuk baru nak terngadah...isy-isy ape nak jadi.....

Buat lelaki pulak....Allah dah cakap kita ni layak menjadi pemimpin untuk perempuan..untuk keluarga semua..Yang kita pergi rosakkan maruah diorang tu buat ape...memang lah benda ni jarang terjadi kalau bukan kerana suka sama suka..tapi kita sebagai lelaki kenalah kuatkan iman..cuba lawan sikit hasutan syaitan tuh...kalau anda memang berniat untuk memperisterikan mereka..jumpalah wali mereka trus..tak perlu la nak testing tubuh dulu ke ape ke...

Kepada yang tidak terjebak ke alam maksiat ini..silalah jauhkan diri dan tidak mengambil langkah untuk melakukan maksiat...buat yang sudah terlanjur..saya doakan korang kembalilah ke pangkal jalan...gunakanlah akal fikiran yang allah bagi dengan sebaiknya...fikir yang mana baik dan yang mana buruk...

saya rasa setakat itu sahajalah ulasan saya mengenai remaja sekarang ini...tak semua macam tu..tpi sekarang ini perkara menular dengan sewenangnya.....

ini ade klip video cinta muka buku tapi liriknya telah diubah mengikut cara islam..
harap-harap nikmatilah video ini...
ini saya trjumpa dekat you tube...


video

 p/s Cinta yang paling manis adalah Cinta lepas Kahwin



Kalau suka tekan like jer....

No comments:

Post a Comment